1. Folk siger at man ikke skal fokusere på sig selv, for det er “navlepilleri”, men de fleste skal pille i deres navle for at blive fri af sig selv.

2. Folk tror at personlig udvikling svarer til at få mere af noget, når det reelt set handler om at give slip på de snævre og livsfornægtende skabeloner man har skabt.

3. Folk tror at det at kvitte vaner og ændre sig, betyder at stoppe med noget, men på den indre bane handler forandringer mere om at brænde op med det, for at lade noget nyt opstå fra asken, end at skrue ned for noget. Hvilket jeg ikke engang selv forstår.

4. Folk tror at stærke følelser og angst, stress og depression er forkerte, medens det som regel (med undtagelser) er helt korrekte følelser, som skal accepteres, og netop ikke bekæmpes, for kampen stresser organismen yderligere.

5. Når folk er så enige om at personlig udvikling handler om at finde sig selv, er det interessant, at ingen er enige om hvad det betyder.

6. Folk tror at den gode samtale, den gode coaching og den gode eksistens er indrammet af villet uvidenhed, og glemmer at selv historiens største skeptikere risikerede liv og lemmer for deres eksistentielle sandheder.

7. Folk tror at Maslow med sit “selvrealiseringsbegreb” opfordrede folk til at fokusere på sig selv, hvilket er tosset, for hans begreb betød først og fremmest, som jeg læser det, at man skulle gøre sig fri af egoisme. Hvilket gør Maslow til alletiders dårligste kommunikator

8. Folk der virkelig har fundet en grundtilfredshed med tilværelsen, som regel baseret på en komfortabelt magtfuld position eller velfungerende narcissisme, har det med at forveksle det med viden om verden, hvorfor de er de sidste du skal lade dig oplyse af.

9. Guruer har det med at tiltrække kunder ved at stille sig på piedestaler af oplysthed, og begår hermed helligbrøde for i dens slags gruppedynamisk ladede cirkler er oplysning et nulssumspil. Mao: Guruens idealisering sker på bekostning af sine disciples oplevede åndsevner.

10. Den mest holdbare personlige udvikling kommer sig, i min erfaring af integrationen af  “det indre barn”, og det er samtidigt det mindst holdbare begreb i den kollektive bevidsthed.

11. Bekymringer er på et dybt psykologisk plan slet ikke ubehagelige, men tværtimod belønnende og vanedannende aktiviteter. Gør dig det klart, at det er spænding du tørster efter i den virkelige verden.

12. Du tror at din livsførelse er udtryk for din identitet, medens det som regel snarere er omvendt, at din identitet er et udtryk for din livsførelse.

13. Det bedste du kan gøre for dit hoved, generelt set, er at bevæge fødderne.

14. Der er så meget glæde og lettelse forbundet med at beskylde alverdens andre og samfundet for ens elendigheder, at man ikke opdager, at det er en glidebane til depressioner. På lang sigte reagerer kroppen nemlig på offerfølelser med tristhed.      

15. Selvudvikling er så fantastisk tilfredsstillende for det har ingen ende, og eftersom mennesket ikke vil have ting, men vil ville ting, findes der ikke et bedre mål

16. Jo dårligere du er til at udfylde personlighedstest, des mere karakter har du. (vil jeg gerne skrive om snart. Watch this space)

17. Flow er ikke en behagelig følelse, men en let følelse af frustration som vi godt kan lide.